Tesztelés

Az Alvicom Testcenter fő működési területe a szoftverteszteléssel kapcsolatos tevékenységek szolgáltatása, amelyben a tapasztaltságát, eredményességét és sikerességét a nagyvállalati ügyfeleinél évek óta végzett széleskörű, sikeres projektjei is bizonyítják.

Az Alvicom megközelítése szerint a tesztelés sosem cél, hanem eszköz, amely az egyes szoftverrendszerek működési kockázatának csökkentésére és minőségének növelésére hivatott. Emiatt a tesztelési feladatok tervezésekor, módszerek és eszközök kiválasztásakor mindig az ügyfél valamint az adott projekt igényei és lehetőségei alapján jár el.

Ezt a megközelítést mutatja az a tény is, hogy az Alvicom szolgáltatásai platform függetlenek és teszteszköz függetlenek, mindig az adott feladatnak valamint az ügyfél céljainak és lehetőségeinek megfelelően kerülnek kiválasztásra a végrehajtást segítő eszközök. Emiatt az Alvicom széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a teszteszközök területén, beleértve elsősorban a piacvezető HP Quality Center termékeit, saját fejlesztésű eszközöket (LoadManager, TestManager, JavaCov) valamint ingyenesen használható eszközöket is.

Az Alvicom teljes körű tesztelési szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek az alábbi feladatokat ellátva:

  • Tesztelési konzultáció: vállalati folyamataudit, tesztelési módszertan és eszköztervezés, kiválasztás és bevezetés
  • Tesztprojekt vezetés: tesztmenedzsment, koordináció és minőségbiztosítás
  • Tesztelés tervezése: stratégia meghatározás, követelményelemzés, teszttervezés
  • Tesztelés végrehajtás: akár kész teszttervek alapján manuális vagy automatizált végrehajtás
  • Teljes tesztelési projekt végrehajtás
  • Tesztelés oktatás és coaching

Természetesen a fenti felsorolás nem kizárólagos, az Alvicom Testcenter nyitott bármilyen speciális szoftverteszteléssel kapcsolatos igény kielégítésére.

Referenciák:

MKB Bank BRE Bank SA Raiffeisen Bank Temenos Budapest Bank Inteligo Aegon NLB Volksbank Deloitte T-Mobile UIQ Vodafone Flander Alstom Xella Alcoa Gur